Starrain
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Starrain

Eğitim ve Öğretim Amaçlı
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Japon Mutfağı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 6382
Kayıt tarihi : 19/05/09
Yaş : 57

Japon Mutfağı Empty
MesajKonu: Japon Mutfağı   Japon Mutfağı Icon_minitimeSalı Tem. 07, 2009 9:30 pm

Geleneksel Japon Mutfağının ana gıdası pilavdır, gohan (??). Pilav, her öğünün bir parçasıdır, hatta kahvaltının bile. Japonya bir ada olduğundan dolayı balık ve diğer deniz meyveleri içeren yemeklere de çok sık rastlamak mümkündür. Amerikalılar II. Dünya Savaşı'nda Japonya'yı işgal ettikleri sırada, Japonları pilav yerine ekmek yemeğe alıştırmaya çalışmışlar. Genel olarak Japon Mutfağı, diğer Doğu Asya ülkelerinin mutfaklarına benzer. Diğerlerine olan en önemli farkı yağ ve baharat kullanımının çok daha az olmasıdır. Kullanılan malzemelerin asıl, gerçek tadları muhafaza edilmeye gayret gösterilir. Mümkün oldukça mevsim için tipik olan taze malzemeler kullanılır.
Meşhur Japon Yemekleri

Akaşi-yaki ????, Ahtopot-Parçaları içeren yumurta topcukları.
Çanko-nabe ?????, Nabe stiline göre. Sumo-Güreşçilerinin yedikleri proteinden zengin olan türlü.
Donburi ?, Sebze, et veye başka içerikli pilav yemeği.
Gyoza ??, Et ile doldurulmuş Çin usulu hamurişi.
İşiyaki ???
Kare ??—, Hintlerin Curry'sinin Japon versiyonu.
Kuşiage ???
Maki ??, Pilav üstü Deniz-Otu Sarması.
Miso Çorbası ???, Miso ve DaŞi ile yapılır.
Nabe ? veya O-Nabe, bir Japon türlüsü, yenilirken pişirilir.
Oden ???, Türlü şekili.
Okonomiyaki ?????, Lahanalı hamur işi.
Saşimi ??, Çiğ balık
Şabu Şabu ??????, Çok ince kesilmiş et dilimleri masanın üzerinde duran ve kaynayan bir suyun içine bir iki saniye tutulur ve yenir.
Sukiyaki ????, Türlü
Suşi ??, Ekşi pilavlı çiğ balık ve sebze.
Takoyaki ????, Ahtopotlu hamur işi.
Tempura ???, Fritözden balık ve sebze.
Teriyaki ????, Pişirilmeden yağ içinde turşu yapılmış et.
Tonkatsu ????, Domuz eti kızartması.
Yakitori ???, Tavuk eti Şiş Kebabı.
Makarna/erişte yemekleri
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://starrain.yetkin-forum.com
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 6382
Kayıt tarihi : 19/05/09
Yaş : 57

Japon Mutfağı Empty
MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   Japon Mutfağı Icon_minitimeSalı Tem. 07, 2009 9:35 pm

[img]Japon Mutfağı Breakfastjapan[/img]Geleneksel bir Japon Kahvaltısı.
Geleneksel Japon Mutfağının ana gıdası pilavdır, gohan (ご飯). Pilav, her öğünün bir parçasıdır, hatta kahvaltının bile. Japonya bir ada olduğundan dolayı balık ve diğer deniz meyveleri içeren yemeklere de çok sık rastlamak mümkündür. Amerikalılar II. Dünya Savaşı'nda Japonya'yı işgal ettikleri sırada, Japonları pilav yerine ekmek yemeğe alıştırmaya çalışmışlar.

Genel olarak Japon Mutfağı, diğer Doğu Asya ülkelerinin mutfaklarına benzer. Diğerlerine olan en önemli farkı yağ ve baharat kullanımının çok daha az olmasıdır. Kullanılan malzemelerin asıl, gerçek tadları muhafaza edilmeye gayret gösterilir. Mümkün oldukça mevsim için tipik olan taze malzemeler kullanılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://starrain.yetkin-forum.com
 
Japon Mutfağı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Asya Mutfağı
» Kore Mutfağı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Starrain :: ASYA MUTFAĞI-
Buraya geçin: